• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ze hebben 220 kilometer om te praten"

  Voor Tom Veelers gaat er voorlopig nog geen zand over het incident van eergisteren met Mark Cavendish. De Nederlander wacht nog op excuses van de Britse spurter, krijgt hij die tijdens de rit van vandaag?

  Cavendish had Veelers dinsdagavond wel al gebeld, maar alleen om te vragen hoe het met de Nederlander gesteld was en zijn kant van het verhaal te vertellen.

  En een officieel moment voor de start van de rit van vandaag, met handjes schudden en excuses, dat zat er niet in. "Nee, we willen de media niet nog meer eten geven", zegt Wilfried Peeters, ploegleider van Omega Pharma-Quick Step aan Sporza.

  "Of Cavendish tijdens de rit met Veelers gaat praten? Er zijn 220 kilometers om dat te doen, ik zie niet in waarom het niet zou gebeuren."

  Veelers corrigeert Peeters: "Er zijn 218 kilometers en in de finale zal er niet veel tijd zijn. Het zal dus wat vroeger moeten. En ik zal er pas een streep door trekken als er excuses komen. Anders zal het toch blijven hangen."