• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Dit was niet goed voor mijn hart"

  Lefevere moest even zweten in de slotfase.

  Patrick Lefevere, de manager van Omega Pharma-Quick Step en dus ritwinnaar Tony Martin, zag het even niet zitten toen Chris Froome de finish naderde. Maar hij zal vanavond een paar flessen champagne mogen kraken.

  "Dit was echt niet goed voor mijn hart", zei Lefevere. "Alle concurrenten passeerden en hun tijden kwamen zelfs niet in de buurt van die van Martin. En dan naderde die Froome de finish."

  "Ik dacht echt "toch niet weer, toch niet opnieuw tweede?" (na de nipte tweede plaats achter Orica in de ploegentijdrit, red), maar uiteindelijk was hij toch 12 seconden trager."

  "Onze tweede ritzege is binnen. Het hadden er al vier kunnen zijn, maar twee zeges na elf ritten is toch ook niet mis. We hebben bovendien drie man in de top tien van het dagklassement (Martin, Kwiatkowski en Chavanel) én Kwiatkowski pakt de witte trui weer."

  Lefevere mag vanavond een paar flessen champagne kraken: op de ritzege van Martin en de prestaties van Kwiatkowski en Chavanel, de witte trui van Kwiatkowski én de verjaardagen van ploegleider Wilfried Peeters én zijn eigen vrouw.

  Kwiatkowski: "Ik wil de witte trui houden"

  Michal Kwiatkowski is door zijn sterke prestatie (5e) en de mindere van Nairo Quintana opnieuw de beste jongere in het algemeen klassement. "Ik heb een hele goeie tijdrit gereden. Ik ben trots op mijn prestatie, die van Chavanel (7e) en van Martin. Die verdiende de zege na zijn tegenslag in het begin van deze Tour. Ik wil de witte trui zo lang mogelijk houden. Al wordt dat moeilijk tot in Parijs. Quintana is immers een goeie klimmer."