• home
 • video
 • pas verschenen

  BX Brussels: "Alle Brusselse jongeren welkom"

  Christel Kompany (de zus van) is de voorzitster van BX Brussels.

  BX Brussels, de vierdeklasseclub van Vincent Kompany, heeft zijn project voorgesteld. De Rode Duivel wil dat de club niet alleen een sportieve, maar ook een sociale functie vervult.

  Vincent Kompany besliste in maart om te investeren in FC Bleid-Gaume. De Belgische international doopte de club om tot BX Brussels. Kompany nodigt de Brusselse jeugd uit om bij de club te komen voetballen.

  "Alle Brusselse jongeren zijn welkom bij BX", zegt CEO Jesse De Preter (foto). "Wij selecteren zeker niet alleen op basis van talent."

  "Zo gaan we op zoek naar een social coach, die de brug moet vormen tussen de spelers, hun familie, de scholen en de sociale instanties."

  "We willen de drempel om bij onze club te voetballen zo laag mogelijk houden. Aan de hand van een puntensysteem kunnen de voetballers hun inschrijvingsgeld terugverdienen."

  "Tot slot zullen we ook een keer per maand toernooien organiseren op atypische locaties in Brussel. Zo steunen we ook het niet-clubgebonden Brusselse voetbal."

  Zus Kompany is de voorzitster

  Vincent Kompany heeft geïnvesteerd in BX Brussels. Zijn zus Christel Kompany heeft de touwtjes in handen. Zij is de voorzitster van BX Brussels, dat komend seizoen in vierde klasse B speelt.