• home
 • video
 • pas verschenen

  Bocholt verovert de beker in het handbal

  Bocholt volgt Hasselt op als bekerwinnaar.

  Bocholt heeft wraak genomen voor de verloren kampioenschapsfinale van vorige week. Het won in Doornik de beker tegen provinciegenoot Tongeren, dat in de laatste tien jaar vijf bekers had gepakt. Uitslag: 24-28. "Wat een contrast met vorige week", zegt Bocholt-speler Brecht Wertelaers.

  Door de hoge blessurelast kon Tongeren zich voor de finale absoluut niet tot favoriet bombarderen, maar dankzij een blitzstart nam het verrassend vroeg een 7-2-voorsprong.

  Bocholt kreeg de kloof niet gedicht tot de motor na een tijdje toch begon te draaien. Een versnelling bracht Bocholt weer in het spoor van Tongeren, bij de rust was het verschil teruggebracht tot één doelpunt: 13-12.

  In de tweede helft bleef het spannend, maar Bocholt nam wel de bovenhand en speelde het rustig uit toen de veer bij Tongeren gebroken was. Zo won het de finale nog met een marge van vier doelpunten.

  "Dit is een groot contrast met vorige week", zegt Brecht Wertelaers van Bocholt, dat dit seizoen ook de Benelux-beker won. "Met één goal zagen we de titel aan onze neus voorbijgaan, nadat we een heel seizoen eerste hadden gestaan. Maar we hebben ons net op tijd herpakt voor de beker."

  "Tongeren begon zeer sterk met hoge druk, maar na een tijdje groeiden we in de wedstrijd en de tweede helft was bijna volledig voor ons. Of we volgend seizoen Europees spelen? Dat kost veel geld en hangt dus af van het bestuur en de sponsors."

  Mannen

  Vorig seizoen won Hasselt de beker.

  Vrouwen

  Vorig seizoen won Rhino de beker.