• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Hopelijk snel scoren bij Chelsea"

  Lukaku viel vrijdag in tegen Servië.

  Officieel is het nog niet, maar Rode Duivel Romelu Lukaku verklapte in Het Nieuwsblad en bij VTM dat hij weet waar hij volgend seizoen aan toe is. Hij keert terug naar Chelsea en "is niet bang voor de concurrentie".

  Romelu Lukaku werd vorig seizoen door Chelsea uitgeleend aan West Brom. Hij bloeide daar helemaal open. Nu komt bij Chelsea José Mourinho weer aan het roer en die wil de Belg bij zijn kern.

  "Het is geweldig als zo iemand je wil", zegt Lukaku. "Hij volgt me al sinds ik een talent bij Anderlecht was, maar nu gaat hij echt met me werken. Ik ga ervan uit dat ik me opnieuw moet bewijzen zodra de voorbereiding bij Chelsea begint."

  Mourinho had al een gesprek met Lukaku en trok hem over de streep. "Ik besef dat er veel concurrentie zal zijn, maar daar ben ik niet bang voor. Ik denk dat ik bij Chelsea toch minstens zoveel kan spelen als bij West Brom. Als ik in de eerste wedstrijden een paar keer kan scoren, ben ik vertrokken."

  Lukaku twijfelde soms aan een terugkeer naar Chelsea. Hij vreesde dat als hij er bankzitter zou zijn, hij een eventuele WK-selectie kon missen. "Laat het me zo stellen: als ik in Chelsea niet in de ploeg raak, verdien ik het niet om naar het WK te gaan."