• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Ik blijf bij Atletico Madrid"

  Thibaut Courtois blijft nog een jaar langer bij Atletico Madrid.

  Thibaut Courtois heeft klaarheid gebracht over zijn toekomst. "Ik speel ook volgend seizoen bij Atletico Madrid", zei de jonge doelman van de Rode Duivels op een persconferentie. "Het is belangrijk dat ik kan blijven spelen, als ik naar het WK wil."

  Courtois is eigendom van Chelsea en de Engelse topclub verhuurde de Belg al twee seizoenen aan Atletico Madrid. Courtois zag een verlengd verblijf wel zitten.

  Hij had een gesprek over zijn toekomst met de nieuwe coach van Chelsea, José Mourinho. Beide partijen gaven te kennen dat het de beste oplossing is om Courtois nog een jaar te laten rijpen in Madrid. Eerstdaags tekent de Belgische keeper een nieuw contract.

  Atletico is blij dat Courtois blijft. Hij zorgde de voorbije twee jaar mee voor de successen: in 2012 pakte de Spaanse club de Europa League, dit jaar een ticket voor de Champions League via een derde plaats in de competitie en de Spaanse beker. Courtois ontpopte zich tot dé bekerheld tegen Real Madrid.

  De statistieken van de pas 21-jarige Courtois zijn indrukwekkend. Het voorbije seizoen was hij de minst gepasseerde doelman in de Primera Division. Dat leverde hem de Trofeo Zamora op.

  "Ik moet blijven spelen bij mijn club"

  Lang hoefde Courtois niet na te denken over zijn plannen. "Als de Duivels zich plaatsen voor het WK en ik meewil, dan moet ik spelen bij mijn club."

  "De bondscoach heeft dat deze week nog eens heel duidelijk gezegd voor de hele spelersgroep. Ik mag dus geen risico's nemen. Daarnaast kan ik met Atletico Madrid Champions League spelen, dat is ook belangrijk in mijn ontwikkeling."

  "Mourinho en ik hebben kort met elkaar overlegd. Hij gaf zijn mening en ik de mijne. De conclusie was dat Atletico het beste is voor mij. Hij kent Spanje goed en weet dat ik nog zal groeien."

  "Natuurlijk wil ik met een coach als Mourinho werken, maar als ik goed nadenk, weet ik dat ik elke week in doel moet staan. Die zekerheid heb ik niet bij Chelsea."

  "Bovendien heb ik al twee mooie jaren beleefd in Madrid en wil ik daar nog één aan toevoegen. Vorig seizoen heb ik enkele stappen vooruitgezet, met als kers op de taart mijn optreden in de bekerfinale."

  "Lekkere dürum gegeten in Hasselt"

  Courtois speelde vrijdag nog puik in België-Servië en genoot van de feeststemming in de tribunes. "Na de match heb ik het wel vrij rustig gehouden. Ik ben met een paar vrienden iets gaan drinken op een terrasje in Hasselt en daarna heb ik nog eens een lekkere dürüm gegeten. Dat was lang geleden."