• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsdokter: "Kompany moet 6 weken masker dragen"

  Dokter: "Ik zag meteen bloed, een forse zwelling en een serieus trauma."

  Bondsdokter Kris Van Crombrugge heeft daags na België-Servië uitleg gegeven over de blessures die Vincent Kompany opliep bij een botsing met de vuisten van de Servische doelman in de eerste helft. "Hij heeft een topprestatie geleverd."

  Kompany liep een neusbreuk, een barst in zijn oogkas en een lichte hersenschudding op. "Toen ik bij Kompany kwam, zag ik meteen het bloed, een forse zwelling en een serieus trauma", zegt Van Crombrugge aan Sporza.

  "Vincent was ook een paar seconden groggy. We hebben hem enkele adequate vragen gesteld en hij reageerde meteen."

  "Hij heeft doorgespeeld binnen de grenzen van het verantwoorde, omdat wij aan de lijn permanente follow-up konden bieden. Ondanks al die problemen heeft Vincent een topprestatie geleverd."

  "Kompany moest wel een nacht in het ziekenhuis blijven. Dat is standaardprotocol bij het vermoeden van een hersenschudding."

  "Zaterdagochtend mocht Vincent naar huis en was hij weer optimistisch. Hij is met een privé-vliegtuig naar Manchester gevlogen, want zijn gezin was niet meegekomen voor deze interland."

  "We moeten beslissen of we zijn neus rechtzetten of niet"

  "Met zijn blessures en lichte hersenschudding moet Vincent even rust nemen. Over een aantal dagen moeten we beslissen of we zijn neus rechtzetten of zo laten staan met een lichte afwijking. En als hij weer begint te trainen zal hij zes weken een masker moeten dragen."