• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentinië, met Biglia, kan niet scoren

  Biglia stond in de Argentijnse basis tegen Colombia.

  In de Zuid-Amerikaanse WK-voorronde heeft leider Argentinië de punten gedeeld met Colombia. Met de 0-0 blijven beide landen op WK-koers. Bij Argentinië stond Anderlecht-speler Biglia de hele match op het veld. Messi speelde het laatste halfuur.

  Bij Colombia zat Club-spits Carlos Bacca niet in de wedstrijdkern. Hij zag vanuit de tribunes hoe nog voor het halfuur zijn landgenoot Zapata en de Argentijn Higuain allebei rood kregen voor een opstootje. 

  De toon was gezet, want de wedstrijd was heel intens en felbevochten. Ook Lucas Biglia, op weg naar de exit bij Anderlecht, ging in het boekje na een stevige fout.

  De Argentijnen hadden wel het overwicht en kregen ook kansen. Maar Sergio Agüero miste of werd afgevlagd.

  De Argentijnen smachtten naar de entree van Lionel Messi. Die miste de laatste weken bij Barcelona door een blessure, maar was nu wel klaar om een halfuur te spelen. Hij dwong met een vrijschop Ospina tot een knappe save.

  Argentinië had meer verdiend tegen Colombia, waar superspits Falcao zich niet kon doorzetten, maar blijft met de 0-0 wel stevig op kop in de Zuid-Amerikaanse stand. Het WK-ticket kan de Argentijnen nog maar moeilijk ontglippen.

  Andere uitslagen uit Amsud:

  • Bolivia - Venezuela 1-1
   Arnago 0-1 Campos 1-1
    
  • Paraguay - Chili 1-2
   Vargas 0-1, Vidal 1-1, Santa Cruz 1-2
    
  • Peru - Ecuador 1-0
   Pizzaro 1-0