• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicolas Colsaerts rukt op in regen en wind

  Nicolas Colsaerts: "Ik ben redelijk tevreden."

  Nicolas Colsaerts is op het prestigieuze toernooi in Wentworth opgerukt naar de veertiende plaats. Onze landgenoot legde de tweede ronde af in 70 slagen, twee onder par. De Italiaan Francesco Molinari staat op kop, Rory McIlroy haalde de cut niet in Groot-Brittannië.

  De golfers worden niet verwend in Wentworth door het weer. Voor de tweede dag op rij werden ze geteisterd door regen, wind en de koude. Enkele helden van de Ryder Cup van vorig jaar zoals Rory McIlroy (foto), Graeme McDowell, Luke Donald en Ian Poulter haalden de cut niet.

  Nicolas Colsaerts slaagde er wel in om het weekend te halen. Na een eerste ronde van 72 slagen ging het vrijdag nog beter. Hij startte wel met een bogey, maar met enkele birdies zette hij dat recht.

  "Een degelijke ronde in bar weer", reageert Colsaerts. "Het was ijskoud en het regende. Ik moet nog iets beter putten om echt mee te strijden voor de topplaatsen, maar ik ben redelijk tevreden."

  "Hole 11 was het sleutelmoment. Ik had net een bogey geslagen op hole 9 en een birdie gemist op hole 10. Maar die birdie op hole 11 heeft me weer gelanceerd, het was een mentale overwinning."

  Stand na de tweede ronde:

  01. Francesco Molinari (Ita) -6 (70/68)
  02. Mark Foster (Eng) -5 (70/69)
  02. George Coetzee (ZAf) -5 (69/70)
  02. Marc Warren (Sch) -5 (69/70)
  02. Alejandro Cañizares (Spa) -5 (69/70)
  14. Nicolas Colsaerts -2 (72/70)