• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Als ik Djokovic klop, ligt tabel open"

  David Goffin: "Ik heb niets te verliezen."

  David Goffin was vorig jaar dé revelatie op Roland Garros. Als hij dit jaar de tweede ronde bereikt, dan zal er zeker evenveel over hem gesproken worden, want hij neemt het in de eerste ronde op tegen Novak Djokovic. In de kranten blikt Goffin vooruit.

  Vorig jaar beleefde David Goffin een sprookje in Parijs. Als lucky loser raakte hij via de kwalificaties op de hoofdtabel en sneuvelde hij pas in achtste finales na vier sets tegen Roger Federer.

  Dit jaar lijkt zo'n stunt weinig waarschijnlijk, Goffin treft Novak Djokovic in de eerste ronde. "Ik heb geen geluk gehad bij de loting. Maar als ik win, dan ligt de tabel wel helemaal open", lacht hij.

  "Op een grandslamtoernooi is geen enkele match makkelijk en tegen Djokovic is het sowieso moeilijk. Ik heb niets te verliezen en kan ontspannen spelen, misschien is hij nog wat gespannen."

  "Afgelopen maanden mentaal gekraakt"

  Goffin gaat door een moeilijke periode dit jaar. "Ik moet tegen Djokovic voor elke bal vechten en ik mag mentaal niet kraken. Dat is de afgelopen maanden te veel het geval geweest", zegt Goffin.

  "Het doet deugd om hier weer rond te lopen in Parijs. Ik heb mooie herinneringen aan Roland Garros, maar daar mag ik niet te veel aan denken. Vandaag telt 2012 niet meer", zegt de Belg.

  Na vorig jaar zijn de verwachtingen bij het publiek groter geworden. "De mensen denken dat ik Roland Garros ga winnen. Ze mogen niet vergeten dat ik nog maar 22 jaar ben en niet alles ga winnen."