• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin loot Djokovic op Roland Garros

  David Goffin bereikte vorig jaar de vierde ronde in Parijs.

  David Goffin heeft het niet getroffen bij de loting van Roland Garros. Met Novak Djokovic ontmoet hij de nummer één van de wereld. Ook de andere Belgen hadden geen geluk. Flipkens speelt tegen Pennetta, een gereputeerde gravelspeelster, en Malisse krijgt het Canadese toptalent Raonic tegenover zich.

  David Goffin was vorig seizoen een van de sensaties op Roland Garros, toen hij pas in de vierde ronde sneuvelde tegen Roger Federer. Ook dit jaar zal Goffin weer moeten stunten als hij ver wil geraken. In de eerste ronde wacht immers Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.

  Djokovic hoopt dit jaar in Parijs zijn grand slam te vervolledigen, want Roland Garros is het enige grandslamtoernooi dat nog niet op zijn palmares staat. Zijn resultaten op gravel dit seizoen zijn wel niet zo bemoedigend, iets waar Goffin zich aan kan optrekken.

  Ook de andere Belgen hadden geen geluk bij de loting. Kirsten Flipkens krijgt Flavia Pennetta voor de voeten. De Italiaanse is weggezakt naar de 158e plaats op de ranking, maar ze is een gevaarlijke gravelspeelster en heeft veel ervaring.

  Xavier Malisse speelt in de eerste ronde tegen het Canadese toptalent Milos Raonic. De 22-jarige staat 16e op de wereldranglijst. Op gravel kan hij zijn stevige opslag iets minder uitbuiten en dat kan in het voordeel van Malisse spelen.

  Yanina Wickmayer is de enige Belgische die niet mag mopperen, al weet ze nu nog niet wie ze tegenover zich zal krijgen. Wickmayer neemt het op tegen een speelster uit de kwalificaties. Steve Darcis, hoopt zich nog via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel (zie "lees ook").