• home
 • video
 • pas verschenen

  Dante: "Pak intenser dan Standard-Anderlecht"

  Dante wil met Bayern de CL winnen.

  Bonfim Dante, de Braziliaanse rots in de Bayern-defensie, beleeft gloriedagen op zijn 28e. De ex-speler van Charleroi en Standard staat zaterdag in de CL-finale en mag in juni met Brazilië meedoen aan de Confederations Cup.

  Dante moest tot zijn 28e wachten voor hij helemaal de top bereikte en zich tot in de Braziliaanse ploeg knokte. Wie had dat gedacht toen hij nog in Wallonië speelde.

  "Ergens moet ik nu dankbaar zijn dat mijn naturalisatie tot Belg niet in orde kwam. Maar dat was wel lang een teleurstelling", zegt Dante (foto uit Standard-periode) in Sport/Voetbalmagazine.

  "Ik ben ook wel nog steeds dezelfde Dante als in België. Maar ik ben wel strikter in mijn spel sinds ik bij Bayern speel. Waarom zou ik mee naar voren trekken als er daar al zo veel talent staat?"

  Maar over tot de orde van dag, Dante focust helemaal op de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. "Ik verwacht een vurige strijd", zegt de Bayern-speler.

  "De rivaliteit tussen ons en Dortmund is sinds enkele jaren enorm groot. Ik speelde met Standard tegen Anderlecht en ook Gladbach-Keulen was niet slecht. Maar dit is qua intensiteit toch nog een paar trapjes hoger, te vergelijken met Barcelona-Real."

  "In de competitie voelden we ons sterker en wisten we dat we een eventuele misstap wel konden rechtzetten, maar de finale is natuurlijk maar een match. Daarin blijft alles mogelijk en ik schat de kansen daarom op fiftyfifty."