• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Kunnen nog veel vooruitgang maken"

  Lukaku: "Matchen in de VS en tegen Servië. Meer motivatie heb ik niet nodig"

  Romelu Lukaku en Christian Benteke zijn gevierde spitsen in Engeland. De twee hebben allebei zin in de VS-stage met de Rode Duivels. "De goesting is nog groot", zegt Lukaku. "De tijd vliegt snel bij de Rode Duivels, de ambiance is goed", voegt Benteke eraan toe.

  Lukaku maakte 17 goals voor West Bromwich, maar keert straks (voor even?) terug naar Chelsea. Van vakantie wil hij echter nog niet horen.

  "We gaan naar de VS om te werken. Aan de teambuilding en misschien ook aan nieuwe tactische opties. Maar dat hangt af van de coach."

  "We zijn een jonge ploeg, we kunnen nog zeer veel vooruitgang boeken. Zoals bij elke ploeg zijn er werkpunten. Dat kan ook mentaal zijn: we winnen nu vaak. We moeten ons wapenen tegen gemakzucht."

  De goesting om nog twee weken door te doen is groot. "We spelen tegen de VS in een groot stadion en daarna een WK-kwalificatieduel tegen Servië. Meer motivatie heb ik niet nodig."

  Benteke: "Tijd vliegt bij de Duivels"

  Christian Benteke deed bij Aston Villa nog twee doelpunten beter dan Lukaku. "Ik ben nog helemaal niet moe", zegt de spits aan Sporza.

  "Ik voel me goed, zowel in het hoofd als de benen. De druk en de verwachtingen waren groot voor het seizoen, maar ik heb er het beste van gemaakt", zegt Benteke aan Sporza.

  "Er komen twee interessante matchen aan. Dat we twee weken samen weg zijn is niet erg. We hebben een goeie ploeg, de sfeer is goed. Er zijn veel jongeren. De tijd vliegt voorbij."

  Wie begint er tegen de VS in de basis, Romelu of hij? "Dat weet ik niet. Dat moet je aan de coach vragen."

  "Eden zou zaterdag al kunnen spelen"

  Eden Hazard miste de finale van de Europa League met een hamstringletsel. "Hij heeft een klein scheurtje, maar de verwachting is dat hij tegen Servië (7 juni) fit is", zegt bondsdokter Kris Van Crombrugge in Het Nieuwsblad. Die heeft elke dag contact met de staf van Chelsea.

  "Theoretisch zou hij zaterdag al kunnen spelen in de oefenmatch van Manchester City, maar Chelsea zou hem uit voorzorg aan de kant houden." Hazard zit al in de VS op een promotour met Chelsea. Zondag sluit hij aan bij de Duivels.