• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali: "Evans is niet mijn enige concurrent"

  Nibali (l) en Evans gaan als eerste en tweede de slotweek van de Giro in.

  Vincenzo Nibali staat op de tweede rustdag in de Giro in poleposition om de Giro te winnen. De Italiaan van Astana blijft evenwel op zijn hoede, vooral voor eerste uitdager Cadel Evans.

  Met nog zes ritten voor de boeg heeft Nibali een voorsprong van 1'26" op Evans. Dat stelt de rozetruidrager niet helemaal gerust.

  "Evans is nog dichtbij, hij is strijdvaardig en heeft veel ervaring. Maar hij is niet mijn enige concurrent. Deze week wil ik nog controleren en als het kan tijd winnen."

  De Italiaan van Astana richt zijn blik ondertussen ook op het WK van 19 september. "Nu denk ik enkel aan het einde van de Giro, maar daarna is het WK mijn grote doel. In Firenze wil ik in een goeie vorm aan de start staan."

  Nibali plaatst de selectieve wereldtitelstrijd boven een eventuele deelname aan de Tour. Vorig jaar eindigde hij derde in Parijs, achter Wiggins en Froome. "Ik was even sterk in die Tour als in deze Giro."

  Evans: "Ik kan nog winnen"

  Cadel Evans kijkt de laatste Giro-week met vertrouwen tegemoet.

  "Door mijn late beslissing om voor het eerst sinds 2010 de Giro te rijden, had ik niet veel tijd voor de voorbereiding. Ik ben dan ook blij met mijn tweede plaats", zegt de Australiër van BMC.

  "Maar ik ben ambitieus en denk dat ik nog kan winnen. Als Nibali zijn vorm behoudt, zal het moeilijk zijn om hem aan te vallen. Maar er zijn nog een paar mogelijkheden." Evans doelt op de klimtijdrit van donderdag en de aankomsten bergop vrijdag en zaterdag.

  "Deze Giro vroeg - door het parcours en de weersomstandigheden - al veel van alle teams. We zien wel wat het wordt."