• home
 • video
 • pas verschenen

  Richie Porte blijft Sky trouw

  Porte: "Ik voel me thuis bij Sky."

  Richie Porte ziet zijn doorbraakjaar beloond met een nieuw contract bij Sky. "Het is gewoon de beste ploeg ter wereld", zegt een gelukkige Porte.

  Richie Porte brak dit seizoen helemaal door met de eindwinst in Parijs-Nice en een tweede plaats in de Ronde van het Baskenland. Sky smeedt het ijzer nu het heet is en verlengt zijn contract met twee jaar.

  "Er was interesse van andere ploegen, maar Sky is de beste ploeg ter wereld", zegt de 28-jarige Porte. "Ik heb twee fantastische jaren achter de rug en voel me hier thuis. Dit nieuwe contract brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden. Ik ben klaar om de ploeg te leiden in de grote rondes."

  Manager Dave Brailsford: "Richie heeft ons nog nooit ontgoocheld. Ik ben ervan overtuigd dat het beste nog moet komen. Als hij zijn huidige curve voortzet, zal hij ooit voor de zege strijden in een grote ronde."