• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik neem de tijd om helemaal te herstellen"

  Een val in de Ronde van Vlaanderen maakte een einde aan Boonens voorjaar.

  Tom Boonen moet geduldig zijn. Omdat hij nog niet volledig hersteld is van zijn val in de Ronde van Vlaanderen, past hij voor de Ronde van Californië. In zijn column in Het Laatste Nieuws schrijft hij over de moeilijke periode die hij achter de rug heeft. "Maar ze heeft ook deugd gedaan."

  "Het risico om naar Californië te gaan is te groot", schrijft Boonen. "Het is een lange reis, voor een race waarvan ik weet dat ik er erg onzeker aan de start was gekomen."

  "Als renner moet je tiptop in orde zijn. Dat ben ik niet. Het is dus beter dat ik de tijd neem om helemaal te herstellen. Na vijf weken gaat het beter, maar het is nog altijd niet goed. Vooral rug en heup blijven pijnlijk."

  "Het is een oud zeer, waar ik me in het verleden wel vaker aan heb mispakt. Veel te dikwijls heb ik de gevolgen onderschat, waardoor ik de gevolgen langer moest dragen dan me lief was. Dat ga ik niet meer doen."

  "Op training gaat het steeds beter. De progressie is vooral de laatste dagen voelbaar. Verder doe ik oefeningen om mijn rug te versterken. Alles in een rustig tempo. Ik hoop over twee weken klaar te zijn, in de Ronde van België. Mogelijk wordt dat mijn eerste wedstrijd."

  "Zoveel weken zonder fiets zijn niet kwaad geweest"

  Boonen moet dus geduld tonen na zijn val in de Ronde van Vlaanderen, die meteen een streep trok door de rest van zijn voorjaar. "Het lukt me wel om geduldig te zijn. Tegenslag hoort er jammer genoeg bij", schrijft hij.

  "Het is een moeilijke periode geweest, maar ze heeft ook deugd gedaan. De tegenslagen zijn elkaar opgevolgd dit jaar. Ik heb nooit de tijd genomen om de dingen te laten genezen. Zo gauw ik weer kon, begon ik opnieuw te trainen."

  "Zoveel weken zonder fiets zijn niet kwaad geweest. En straks stap ik weer in. Dan kan ik weer wedstrijdritme opdoen, verder opbouwen en nieuwe doelen stellen. Ik zou heel graag goed zijn in de zomer en een sterk najaar rijden."

  "Ik heb een beetje pech dat het WK zo zwaar is. Maar ik wil er toch voor gaan. De enige koersen waar de komende maanden iets te rapen valt, zijn Hamburg en de Eneco Tour. Ik wil het seizoen mooi afsluiten, een goede winter maken en volgend jaar weer top zijn."