• home
 • video
 • pas verschenen

  John Arne Riise stopt als Noors international

  John Arne Riise (archieffoto) speelde eerder voor AS Roma en Liverpool.

  Fulham-speler John Arne Riise zet op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als Noors international. Hij zal geen kwalificatiematchen meer spelen voor het WK 2014 in Brazilië. "Ik ben in de laatste fase van mijn carrière aanbeland", zegt Riise.

  Met 110 caps was Riise een sterkhouder bij het nationale elftal van Noorwegen. In volle kwalificatiestrijd voor het WK in Brazilië komt zijn beslissing erg ongelegen. Noorwegen staat momenteel op de vierde plaats in groep E, op vier punten van leider Zwitserland.

  Riise haalt zijn leeftijd aan als belangrijkste reden om het wat kalmer aan te doen. "Ik ben in de laatste fase van mijn carrière aanbeland. Ik wil nog vier of vijf jaar in Europa voetballen en heb besloten om me vanaf nu volledig te concentreren op mijn club (Fulham, red)." In het verleden uitte Riise echter al meermaals kritiek op de Noorse selectie.