• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel domineert F1-race in Bahrein

  Vettel (Red Bull) wint onbedreigd in Bahrein.

  Wereldkampioen Sebastian Vettel heeft met grote overmacht de GP van Bahrein gewonnen. De Duitser van Red Bull won met ruime voorsprong op Kimi Räikkönen en Romain Grosjean. Door zijn overwinning verstevigt Vettel zijn leidersplaats in de WK-tussenstand.

  Vettel verloor bij de start zijn tweede plaats aan Alonso, maar zette dat snel recht. In de derde ronde schoot hij ook voorbij Rosberg. Die was vanaf de pole vertrokken, maar beleefde niet zijn beste dag. Hij werd slag om slinger gepasseerd en finishte als negende.

  Ook Alonso (Ferrari), vorige week nog winnaar in China, kon Vettel niets in de weg leggen. De achtervleugel, die geopend kan worden om makkelijker in te halen, sloot niet meer en door de extra pitstops zakte Alonso weg.

  Het mooiste duel kwam uit de achtergrond. De jonge en onstuimige Sergio Perez en Jenson Button, die nochtans beiden voor McLaren rijden, gingen met elkaar in de clinch en dat leverde de nodige stress op bij Button en de teamleiding.

  Ondertussen reed Vettel in zijn Red Bull onbedreigd naar de overwinning. Het podium werd vervolledigd door de twee Lotus-rijders Kimi Räikkönen en Romain Grosjean. De GP van Bahrein 2013 krijgt zo hetzelfde podium als in 2012.

  Vettel (Red Bull, winnaar): "Snelheid van wagen is fenomenaal"

  Sebastian Vettel was achteraf lovend voor zijn team. "Het was cruciaal om snel de leiding te nemen. Na de spannende duels met Alonso en Rosberg kon ik het volle potentieel uit de auto halen."

  "De snelheid van mijn Red Bull was fenomenaal. Ik kon op de slijtage van mijn banden letten en nog bleef ik sneller en sneller racen. We staan vandaag met drie Renault-wagens op het podium, dat is heel mooi en een verdienste van de motorbouwer."

  Räikkönen en Grosjean (Lotus, 2e en 3e): "Tevreden"

  Met Kimi Räikkönen en Romain Grosjean stonden verrassend twee Lotus-rijders op het podium. "De kwalificaties liepen minder en ook bij de start verloor ik nog wat plaatsten."

  " Van rond de tiende plaats kon ik oprukken en ik begon de auto beter te voelen. Mijn strategie met twee pitstops was juist", aldus de Fin.

  "Ik heb enkele leuke gevechten in de race achter de rug. Mooi, daarvoor racen we", reageert Grosjean.