• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot krijgt ook in beroep geen licentie

  De uitspraak liet niet lang op zich wachten.

  Beerschot heeft ook in beroep geen licentie gekregen voor eerste klasse. De club daagde woensdag niet op voor de Licentiecommissie in hoger beroep. Alleen het BAS kan nog een uitweg bieden voor de Antwerpse club.

  Beerschot moest normaal om 15u voor de Licentiecommissie verschijnen, maar liet per e-mail weten dat het niet aanwezig zou zijn. Zonder de verdediging van de Antwerpse club liet de uitspraak niet lang op zich wachten: ook in beroep geen licentie.

  "Om het dossier degelijk te verdedigen, moesten we twee elementen kunnen aantonen: dat er fondsen zijn om de schulden te betalen en dat de continuïteit tot juni 2014 gegarandeerd kan worden. Zonder die elementen was het zinloos om de zaak te verdedigen", zegt Beerschot-advocaat Dirk De Maeseneer.

  "Er is de voorbije dagen hard gewerkt aan en onderhandeld over een oplossing. Die lag binnen handbereik, maar uiteindelijk is het net niet gelukt."

  "Momenteel wordt er nog altijd onderhandeld. De financiële mogelijkheden worden onderzocht. Ik kan nog niet zeggen of het zal lukken of niet. Er is een aantal sporen, waarvan twee concrete. Als er een oplossing komt, zullen we naar het BAS stappen."

  Beerschot heeft drie dagen tijd voor BAS

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) kan een uitweg bieden om alsnog een licentie te krijgen. Beerschot heeft drie werkdagen de tijd om bij het BAS beroep aan te tekenen. Het BAS is een instantie die los staat van de voetbalbond.

  Als Beerschot naar het BAS stapt, wordt het hele dossier daar opnieuw vanaf nul behandeld en mag Beerschot dus nieuwe elementen aan zijn dossier toevoegen. De club kan zo extra tijd kopen om voort te zoeken naar een oplossing voor zijn problemen.