• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Er is altijd druk in Anderlecht"

  "We zitten nog maar aan de tweede speeldag", weet Van den Brom.

  Anderlecht staat na de nederlaag tegen Genk op de eerste speeldag van Play-off I meteen onder druk in de wedstrijd tegen Standard. "Het wordt niet makkelijk, maar we zijn er klaar voor", zegt John van den Brom. Bij Standard heerst er vertrouwen na de zege op Club Brugge. "We willen doorgaan op ons elan."

  "De ontgoocheling na de wedstrijd tegen Genk was groot. Ook de volgende dag was dat nog voelbaar", zegt Anderlecht-trainer John van den Brom.

  "Verliezen is nooit leuk, maar de manier waarop we verloren is ook belangrijk. We speelden een uur lang heel goed voetbal met veel balbezit. Voor de eerste keer sinds de winterstop zag ik opnieuw een Anderlecht dat baas was. Dat heb ik de spelers dan ook duidelijk gemaakt."

  "We zitten nog maar aan de tweede speeldag en we hebben nog zo veel topwedstrijden voor de boeg", weet Van den Brom. "Druk is er, maar die is er hier altijd. Die houdt pas op als we kampioen zijn. En ik vind nog altijd dat we verdienen om kampioen te worden."

  "Ik kies opnieuw een andere strafschopnemer", reageert de Nederlander ook op het penaltyprobleem. "Ik zou kunnen zeggen dat Nuytinck ze blijft nemen, maar Bram was drie dagen aangeslagen na zijn misser tegen Genk. Daarom lijkt me dat geen goed idee."

  Rednic: "Doorgaan op ons elan van match tegen Club"

  Standard beëindigde de reguliere competitie met 17 punten achterstand op Anderlecht. Bij winst van Standard vanavond op de tweede speeldag van Play-off I zou dat verschil nog maar drie punten bedragen.

  "We willen doorgaan op ons elan van de match tegen Club Brugge", zegt trainer Rednic. "Maar Anderlecht is een sterke tegenstander die de reguliere competitie overheerste. Dat gebiedt ons bescheiden te blijven."

  "Vorige week heb ik met de spelers een lange discussie gehad over de aanpak van de play-offs. Er was wat twijfel na de thuisnederlagen tegen Bergen en Lokeren. Ze hebben het begrepen, er staat nu een stevig blok."

  Rednic heeft nog een boodschap voor de vurige Luikse fans. "Als een theaterstuk tegenvalt, wacht de zaal met fluiten tot het doek valt. Is dat duidelijk?"