Ga naar de inhoud

Brecel: "Snooker beter dan ooit tevoren"

 vr 5 april 2013 13:15
Brecel was er vorig jaar bij op het WK.
Luca Brecel gaat vanaf zaterdag weer op zoek naar een ticket voor het WK snooker in Sheffield. De 18-jarige Belg nam vorig jaar als jongste speler ooit deel. Wil hij er opnieuw bij zijn, moet hij wel vier voorrondes doorworstelen.

Brecel is helemaal klaar voor de WK-voorrondes. "Ik voel me fantastisch. Ik speel beter dan ooit tevoren op training. Ik mis bijna niets en voel dat ik urenlang een hoog niveau kan aanhouden", zegt Luca Brecel bij Sporza.

"Ik heb mijn levensstijl veranderd en sport veel meer. Ik let ook heel hard op mijn voeding, ben zelfs freaky daarin. Maar dat helpt me allemaal op het vlak van uithouding en concentratie."

"Ik heb ook in de gaten dat er heel veel van mij verwacht wordt. Daar zal ik mee moeten omgaan als ik blijf presteren. Het kan wel dat ik nog wat constanter moet worden", zegt Brecel.

Luca Brecel treft in zijn eerste ronde de Schotse amateur Patrick Fraser. "Maar die heeft wel al heel wat goeie spelers geklopt. Hij is gelijkwaardig aan een prof", schat Brecel hem in.

"Als ik Fraser klop, moet ik daarna tegen Rod Lawler. Dat is een bijzonder ervaren, maar ook langzame speler. Daar zal ik bij de les moeten blijven. Ik merk wel dat ik zelf ook trager speel."

Programma Brecel in WK-vooronde

  • R1 Brecel (WSR-71) - Fraser (Sch-geen klassering)
     
  • R2 winnaar R1 - Lawler (Eng, WSR-63)

  • R3 winnaar R2 - McGill (Sch, WSR-49)
     
  • R4 winnaar R3 - Gould (Eng, WSR-21)


de winnaar van R4 mag naar het WK