• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Problematisch, maar kan nog met Jelle"

  "Vanendert heeft voor het eerst in zijn carrière een hoogtestage gedaan."

  Jelle Vanendert moet voor Lotto-Belisol de kar trekken in de klimklassiekers. Maar door een slokdarmontsteking zijn er twijfels over zijn paraatheid. "Als hij het niet haalt, hebben we een probleem", zegt ploegmanager Marc Sergeant.

  Voor Lotto-Belisol ziet het er goed uit voor Parijs-Roubaix met een Jürgen Roelandts in vorm. Maar voor de klimklassiekers wordt het bang afwachten. Jelle Vanendert heeft een slokdarmontsteking.

  "Ik heb vernomen dat het een bacterieel probleem is dat via antibiotica te behandelen is", zegt Marc Sergeant. "We houden hem enkel preventief aan de kant voor de Brabantse Pijl, om zo het genezingsproces in gang te houden."

  "We hebben nog Bart De Clercq die goed rijdt, maar Vanendert is na vorig jaar natuurlijk onze kopman. Als hij het niet haalt, hebben we een probleem."

  Sergeant heeft er goede hoop op dat het allemaal in orde komt met Vanendert voor de Amstel Gold Race, waar voor hij vorig jaar tweede werd. "Ik heb vernomen dat alles nog mogelijk is en dat is het belangrijkste."

  "We hopen om via training zijn niveau omhoog te halen. Hij heeft ook voor de eerste keer in zijn carrière een hoogtestage gedaan. Laten we hopen dat het een het ander kan compenseren."

  Jurgen Van den Broeck zal zijn programma niet omgooien. "Het lag al vast dat hij sowieso de Waalse klassiekers niet zou rijden. We moeten ook eerst weten wat er aan de hand is met zijn knie."