Ga naar de inhoud

Touré: "Ik wil mijn carrière afsluiten bij City"

 do 4 april 2013 20:48
Yaya Touré voelt zich goed bij Manchester City.
Yaya Touré heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot 2017. Touré ruilde in 2010 Barcelona voor City en wil zijn carrière beëindigen bij de ploeg van aanvoerder Vincent Kompany.

"Ik wil hier blijven, want ik voel mij hier goed", zegt Touré. "Ik zal nooit vergeten hoe goed de club en de fans mij hier hebben ontvangen. Niets zou me meer voldoening geven dan mijn carrière af te sluiten als een speler van City."

"Toen ik hier aankwam, droomde ik er altijd van om een trofee te winnen met City. Nu droom ik erover dat we de beste ploeg van de wereld worden."

Touré had vorig seizoen een groot aandeel in City's derde landstitel. De 29-jarige Ivoriaanse international beseft dat een nieuwe titel bijna onhaalbaar is voor City. Het team van trainer Roberto Mancini volgt met nog acht wedstrijden te gaan al op 15 punten van stadsgenoot Man. United.

"Het ziet er nu natuurlijk naar uit dat we onze titel niet zullen verlengen. Dat is erg jammer, maar we kunnen nog altijd tweede eindigen en voor de tweede keer in drie jaar de FA Cup winnen."