Benfica en Fenerbahçe nemen optie op halve finales

do 4 april 2013 23:30
Rodrigo bracht Benfica op het halfuur langszij.
Benfica en Fenerbahçe hebben elk een thuiszege geboekt in hun kwartfinales in de Europa League. Benfica versloeg Newcastle met 3-1, Fenerbahçe klopte Lazio met 2-0.

Voor Benfica kon de wedstrijd nochtans niet slechter beginnen. De goal van Cissé was een koude douche voor het thuispubliek. Diezelfde Cissé trof nog twee keer de paal.

Op ervaring kon Benfica de achterstand ombuigen in een zege. Krul, de Nederlandse keeper van Newcastle, had zijn handen meer dan vol. Uiteindelijk kon Rodrigo uit een rebound de gelijkmaker scoren.

Na de rust profiteerde Lima van een blunder van Santon om Benfica om voorsprong te brengen. Cardozo dikte de score nog wat verder aan vanaf 11 meter.

Slotkwartier er te veel aan voor Lazio

Lazio is in zijn kwartfinale tegen Fenerbahçe pas gekraakt in het laatste kwartier. De Italianen speelden sinds de rode kaart van Onazi bijna een helft met z'n tienen.

Tien minuten voor het einde kon Webo de thuisploeg dan toch op voorsprong brengen. De Kameroener verzilverde een penalty voor de Turken en in de extra tijd legde Dirk Kuyt de eindstand vast.