• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jackson: "Stoppen? Waarom zou ik?"

  Coach: "Ik zie geen agressiviteit meer."

  Na zijn afstraffing op het Gents Boksgala heeft Sugar Jackson (32) de raad gekregen om te stoppen. Zijn coach ziet de toekomst somber in. "Ik maak me zorgen", zegt hij. Jackson zelf blijft positief.

  Vorige vrijdag kreeg Sugar Jackson een pak slaag in Gent. Na twee ronden kreeg hij een knock-out-nederlaag opgelegd tegen de Fransman Frank Horta.

  Ringdokter Kurt Hendrick, een chirurg en een trauma-arts, adviseerde hem meteen om het boksen voor bekeken te houden.

  "Ik vind zijn oordeel voorbarig, maar ik maak me wel zorgen", zegt Jacksons coach Renald De Vulder in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

  "We hebben al scans laten nemen van zijn oogkas, schedel en hersenen. Allemaal positief. Alleen blijkt hij iets aan zijn rechteroog te hebben. Hij kan dieptes en afstanden niet goed inschatten. Vrijdag gaan we naar een specialist."

  Coach: "Stoppen als Europees kampioen"

  Heeft Sugar Jackson (32) nog de energie om op topniveau te boksen? "Ik zie geen agressiviteit meer", zegt zijn coach.

  "Zijn boksstijl - heel aanvallend, uitdelen en incasseren - eist zijn tol. Hij verliest nu tegen boksers die hij vijf jaar geleden nog opgegeten zou hebben."

  "Het is hoe dan ook geen schande om toe te geven dat je beste jaren voorbij zijn. Zou het niet beter zijn om zelf terug te treden? Mooier stoppen als Europees kampioen bestaat niet."

  Op 31 mei staat de Europese titelkamp op het programma. "Dat moeten we toch eens goed bekijken. Je wil toch niet voor eigen publiek opnieuw zo'n nederlaag meemaken?"

  Jackson: "Stoppen? Nee, nee, nee"

  Sugar Jackson reageert kort in Gazet van Antwerpen: "Laat ze maar zeggen. Ik voel me nog super. En dat oogprobleem komt wel in orde. Stoppen? Nee, nee, nee. Waarom zou ik?"