• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Raman: "Ik amuseer mij bij Beerschot"

  "Ik toon iedere week dat ik het niveau aankan", zegt Benito Raman.

  Benito Raman lijkt een cruciale rol te gaan spelen in de strijd voor het behoud van Beerschot. Zaterdag maakte de huurling van Gent zijn vierde goal. Raman heeft ook al indruk gemaakt op zijn teamgenoten en trainer.

  "Hoe meer ik speel, hoe beter ik mij voel. Ik ben een beetje verbaasd dat ik me zo snel kon aanpassen", zegt de 18-jarige Raman in de kranten.

  "Ik toon iedere week dat ik het niveau aankan en dat ik belangrijk kan zijn. Dat is leuk. Als dat bij Beerschot lukt, moet het ook kunnen bij een team dat hoger staat."

  "Ik trek me niks aan van de financiële problemen. Ik probeer me te amuseren op het veld. Onze zege tegen Cercle is belangrijk, maar we staan nog nergens. We beseffen dat het nog moeilijk zal worden."

  Hernan Losada en coach Jacky Mathijssen zwaaien met lof voor Raman. trainer. "Hij is heel belangrijk voor ons", zegt Losada in Het Laatste Nieuws.

  "Het is heel prettig om samen te spelen met Benito. Ik hoef de bal alleen maar in de ruimte te droppen, want ik weet dat Benito met zijn snelheid altijd voor de bal gaat. Ik kan hem blind vinden. Dat ontlast de ploeg."

  "Als het spel niet zo mooi is, is het goed om over een speler als Raman te kunnen beschikken", zegt coach Mathijssen in dezelfde krant. "Met zijn snelheid zorgt hij voor gevaar op de flanken."

  Louwagie: "Met zijn voeten op de grond blijven"

  AA Gent verhuurt Benito Raman sinds januari aan Beerschot. "We zijn tevreden over zijn evolutie", zegt Gent-manager Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws.

  "We wisten dat Raman lef, techniek, snelheid en een neus voor goals heeft, maar bij ons is de concurrentie groter. Het is nu wel belangrijk dat hij met zijn voeten op de grond blijft."

  "Hij moet zich blijven ontwikkelen. We zullen bekijken of dat volgend seizoen bij Gent of ergens anders zal zijn. Raman is een echte Gentenaar. Daarom hebben we een inspanning gedaan om hem langer aan ons te binden. We wilden een scenario zoals bij Kevin De Bruyne en Vadis Odjidja vermijden."