• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Wilmots: "Kompany is er klaar voor"

  Marc Wilmots rekent dinsdag op Vincent Kompany.

  Dinsdag spelen de Rode Duivels voor de tweede keer in vijf dagen tegen Macedonië. Vincent Kompany raakt deze keer wellicht wel fit, vertelt de bondscoach aan Sporza. Kevin De Bruyne hoopt op een goed veld dinsdag.

  Ondanks de sneeuw stonden er zondag zeven Rode Duivels op het trainingsveld. Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Steven Defour, Sébastien Pocognoli, Timmy Simons, Jelle Vossen en Axel Witsel trotseerden de ijzige koude in Neerpede.

  "Ik liet de jongens de keuze", zegt bondscoach Marc Wilmots aan Sporza. "Sommige spelers trainen nu eenmaal liever buiten. Dat is een gevoel. In elk land wordt op een andere manier gewerkt. Ze hebben goed gewerkt. De andere jongens deden dat binnen, met loopoefeningen en krachttraining."

  "Het zijn geen gemakkelijke omstandigheden, maar het maakt heel weinig uit. Zaterdag hebben we wel heel goed kunnen trainen. Het belangrijkste was om een fris gevoel in het hoofd te krijgen. Maandag trainen we opnieuw hier en niet in het Koning Boudewijnstadion. We willen de grasmat sparen."

  "We willen dinsdag Macedonië meteen naar de keel grijpen. We moeten snel en beweeglijk spelen. Dat is de manier om hen te kloppen."

  Wilmots: "Kompany is er klaar voor"

  Vincent Kompany was vrijdag niet fit genoeg voor de wedstrijd in Macedonië. Dinsdag speelt de verdediger wellicht wel. "Hij heeft goed gereageerd op de intensiteit van de trainingen", zegt Marc Wilmots.

  "Als hij maandag opnieuw goed kan trainen, staat hij dinsdag in de basis. Dat was ook zo afgesproken met hem. Ik wil eerst zien dat hij 100% is. Hij is de kapitein en hij is er klaar voor. Zo niet, dan heb ik met Daniel Van Buyten een uitstekende vervanger."

  "Of we Kompany misten in de moeilijke openingsfase in Skopje? Neen, dat was een ander probleem. De backs stonden te hoog. Dat is dodelijk bij balverlies. Dat wil ik absoluut niet meer zien."

  De Bruyne: "Hopelijk goed veld dinsdag"

  Kevin De Bruyne was een van de zeven Rode Duivels die zondag buiten trainden. "Door de sneeuw wilde ik niet te veel risico's nemen. Veel meer dan wat rondjes lopen zat er ook niet in. Maar ik wilde toch graag even de buitenlucht opsnuiven", zegt De Bruyne.

  "Dat we vandaag niet echt konden doortrainen is geen ramp. Macedonië moet in dezelfde omstandigheden werken vandaag. We zijn ook nog maar twee dagen na de wedstrijd. Hopelijk kunnen we maandag wel normaal trainen. Dat is ook nodig."

  "Ik hoop ook op een goed veld dinsdag. Dat is toch belangrijk als we op balbezit willen spelen. Dat is een van onze sterke punten. We willen de bal in de ploeg houden en zo de tegenstander in slaap wiegen."

  De Bruyne is tot nog toe een van de uitblinkers in deze WK-campagne. "Het loopt voor mij inderdaad niet slecht, maar dat is niet zo belangrijk. Ik werk gewoon hard voor de ploeg. Misschien maak ik de ploeg beter, maar de ploeg maakt ook mij beter."

  "Dat Kroatië ook blijft winnen? Dat is dubbel. Het houdt ons in elk geval wakker. We weten dat we niet met punten mogen morsen. Zo blijven we scherp."

  Guillaume Gillet moet opnieuw verstek laten gaan

  Wie er dinsdag tegen Macedonië opnieuw niet bij zal zijn, is Guillaume Gillet. De Anderlecht-verdediger is nog niet hersteld van een blessure aan zijn lies, die hem ook al de match in Skopje kostte. Gillet blijft wel bij de groep.