• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens mag tot 14 april niet voor PSV spelen

  Dries Mertens mag zich voluit geven bij de Rode Duivels, want daarna staat hij noodgedwongen aan de kant.

  De KNVB heeft PSV-aanvaller Dries Mertens twee matchen geschorst voor zijn elleboog naar een RKC-speler afgelopen weekend. In Eindhoven is er onrust na verschillende opstootjes de laatste weken en dat wil algemeen directeur Tiny Sanders anders.

  PSV won afgelopen zaterdag met 2-0 van RKC. Dries Mertens, vrijdag en volgende dinsdag aan de slag met de Rode Duivels, scoorde in die match vanaf de penaltystip.

  Maar later in de wedstrijd had Mertens ook een elleboog in petto voor een RKC-tegenstander. De scheidsrechter bestrafte dat niet, maar de camera legde alles vast.

  De KNVB stelde voor om Mertens twee speeldagen te schorsen en PSV aanvaardde die straf. Dat betekent dat Mertens de matchen tegen Roda JC en Willem II mist. Op 14 april is hij weer inzetbaar voor de thuismatch tegen Ajax.

  De titelstrijd in de Eredivisie is spannend. Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse staan op een zakdoek. Tiny Sanders, algemeen directeur van PSV, maakt zich zorgen. Hij vindt dat er iets "structureel mis" is met de spelersgroep. "De combinatie van spanning en enkele jaren zonder titel zorgt voor al die opstootjes", zegt Sanders. "Dat moet eruit."

  De laatste weken kreeg Jermaine Lens het aan de stok in de catacomben van De Kuip, barstte Mark van Bommel uit in een scheldtirade, gevolgd door die elleboogstoot van Mertens. "De spelers onderschatten de impact van die incidenten", vindt Sanders.