• home
 • video
 • pas verschenen

  Slechts één NBA-team deed ooit beter dan Miami

  LeBron James beslist de wedstrijd in het voordeel van Miami.

  Het reguliere NBA-seizoen nadert zijn ontknoping en titelverdediger Miami Heat staat helemaal onder stoom. Dankzij een ultieme korf van LeBron James won Miami zijn 23e wedstrijd op een rij. Slechts één team deed ooit beter in de NBA-geschiedenis.

  Miami had zondag al de Houston Rockets geëvenaard, die in 2007-2008 22 keer op een rij wonnen. De Boston Celtics maakten toen een einde aan de reeks van de Rockets. Uitgerekend tegen diezelfde Celtics ging Miami op zoek naar zijn 23e zege op rij.

  De Celtics, en dan vooral Jeff Green, deden er alles aan om Miami een halt toe te roepen. Green gooide 43 punten door de ring, maar James (37 punten, 12 assists, 7 rebounds) had tien seconden voor het einde het laatste woord: 105-103.

  "LeBron was weer LeBron", zegt Miami-speler Shane Battier. "Ik kan niks over hem zeggen dat nog niet gezegd werd. Hij is gewoon de allerbeste."

  Met 23 overwinningen op een rij heeft Miami nu nog maar één team voor zich: in 1972-1973 wonnen de LA Lakers 33 wedstrijden op een rij.

  Dankzij de reeks van 23 zeges heeft Miami voorlopig ook het beste rapport in de NBA, met 52 zeges en 14 nederlagen. Enkel San Antonio (51-16) en Oklahoma City (50-17) komen in de buurt van Miami. Het reguliere NBA-seizoen telt 82 wedstrijden.

  Bekijk het beslissende punt en een fraaie dunk van LeBron James: