• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampard: "Een genot om met Hazard te spelen"

  Lampard: "Hazard heeft techniek en snelheid te koop."

  Eden Hazard heeft heel wat lof geoogst met zijn glansprestatie tegen West Ham United. Zelfs de coach van de tegenstander is vol bewondering. "Iemand als Hazard kun je niet afstoppen", zegt Sam Allardyce.

  Eén goal en één assist. Dat was de schade die Eden Hazard aanrichtte bij West Ham United. De Rode Duivel werpt zich zo steeds meer op als dé smaakmaker van Chelsea. Dat is ook zijn ploegmaat Frank Lampard niet ontgaan.

  "Hij is 22 jaar en de wereld ligt aan zijn voeten. Maar hij kan die druk
  moeiteloos aan, omdat hij zó goed is. Hij is een fantastische jongen, heel relaxed. Dat zie je in zijn spel. Hij heeft techniek en snelheid te koop, het handelsmerk van elke goeie aanvaller."

  "Hij doet me denken aan Zola, al is die vergelijking nog wat vroeg. Maar hij kan ook een wereldtopper worden. Het is een genot om met hem samen te mogen spelen."

  Hazard kreeg niet alleen lof uit eigen kamp. Ook West Ham-coach Sam Allardyce kon enkel vol bewondering zijn handen op elkaar zetten. "Ik ben de eerste om de fout bij mijn eigen spelers te zoeken, maar iemand als Eden Hazard kun je niet afstoppen. Hij is gewoon te goed."

  "Hij glijdt voorbij zijn bewakers als hij dat wil en legt ze keer op keer in de luren. Hij zet ze steeds op het verkeerde been. Zijn afwerking is ook super. Hij is tweebenig, erg snel en goed op de korte ruimte. Het was dus een hels karwei om hem te muilkorven", zegt Allardyce.