• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sven Nys is ook nog top in Lebbeke

  Wereldkampioen Sven Nys (archief) blijft ook op het einde van het seizoen winnen.

  Sven Nys heeft de Kleicross in Lebbeke gewonnen. De wereldkampioen reed al in de tweede ronde weg van de rest. Ook in Nederland werd er gekoerst: Martin Bina vloerde op de Cauberg Klaas Vantornout en co.

  Het veldrijdersgild had zich in tweeën gedeeld voor de laatste zaterdag van het seizoen. Sven Nys reed al in de tweede ronde weg van Niels Albert. 

  De wereldkampioen soleerde naar de overwinning, voor Albert, Wietse Bosmans en Bart Wellens. Voor Nys was het al de 20e overwinning van het seizoen. Morgen in Oostmalle is de laatste cross van de crosswinter. Dan kent de Bpost Bank-trofee zijn ontknoping.

  Bina klopt Vantornout en co op Cauberg

  Ook in Nederland werd er gekoerst. De Tsjech Martin Bina was de beste in de Caubergcross in Valkenburg. De omstandigheden waren dezelfde als toen Bina de WB-manche in Hoogerheide won: vrieskou en lichte sneeuwval.

  Bina maakte de beste start, Klaas Vantornout kon als enige mee in zijn spoor. In de tweede ronde viel de Belgische kampioen echter letterlijk vooraan weg. Bina reed steeds verder weg en finishte voor Radomir Simunek en Philipp Walsleben. Vantornout moest vrede nemen met de vierde plek. Kevin Pauwels was hersteld van zijn ziekte, maar raakte niet verder dan de elfde plaats.