• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Mensen denken dat ik een speelbal ben, maar dat is niet zo"

  Eric Van Meir (op de foto met zijn vrouw) heeft al verschillende watertjes doorzwommen in Lier.

  Sinds maandag is Eric Van Meir weer hulptrainer bij Lierse. Van Meir bekleedde de afgelopen jaren zowat elke functie op het Lisp, maar morren doet hij niet. "Ik ben blij dat ik weer hulptrainer ben", zegt Van Meir in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

  Eric Van Meir wordt eind van de maand 45 en begint aan zijn vierde ambtstermijn als hulpcoach op het Lisp. "Ik ben een clubman en wil Lierse helpen. Ik ben blij dat ik weer hulptrainer ben. Dat is echt mijn ding", zegt hij. Ook al werd hij drie keer eerder opzij geschoven.

  "Misschien denken sommigen dat ik een speelbal ben, maar dat is zeker niet zo. Ik geef toe dat ik het moeilijk heb gehad, toen ik in oktober geslachtofferd werd met Chris Janssens. Hoofdtrainer Hany Ramzy zei me nu dat hij misschien de verkeerde keuze maakte door mij weg te halen van de technische staf."

  "Een echte opdracht heb ik nog niet gekregen. De eerste dagen gebruik ik om te kijken hoe Ramzy als hoofdtrainer functioneert. Ik denk dat hij graag naar mijn ideeën zal luisteren."

  "Daarna zal ik me toeleggen op wat ik vroeger ook deed: analyses van de tegenstander, inoefenen van stilstaande fases en verdedigers begeleiden. Ik wil mijn ervaring doorgeven en motiveren. In eerste klasse blijven, wordt een moeilijke maar geen onhaalbare opdracht. We moeten erin blijven geloven."