• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stuttgart: "Op zoek naar vertrouwen tegen Genk"

  Achterin is VfB Stuttgart de laatste wedstrijden erg kwetsbaar.

  Racing Genk neemt het donderdag tegen VfB Stuttgart op in de 1/16e finales van de Europa League. De Duitse club is het spoor bijster.

  Racing Genk trekt op een goed moment naar de Mercedes Benz Arena. Vorig weekend verloor VfB Stuttgart voor de vijfde keer op een rij in de Bundesliga. De club zakte van de zesde naar de 14e plaats.

  "We concentreren ons op onze volgende wedstrijd tegen Hoffenheim, maar eerst komt Genk", zegt sportmanager en oud-international Fredi Bobic. "In die wedstrijd moeten we op zoek naar vertrouwen. De ploeg heeft een goed resultaat nodig."

  Stuttgart slikte dit jaar al elf doelpunten in vier wedstrijden. Coach Bruno Labbadia is radeloos. De tegenstander straft elk balverlies genadeloos af.

  "Die fouten achterin moeten er snel uit", zegt Labbadia. "De volgende dagen zal ik op training de nadruk op de passes leggen."

  VfB Stuttgart-Racing Genk live op Sporza

  Donderdag kunt u op Canvas en in het Sporza Match Center naar de heenwedstrijd in Stuttgart kijken. Filip Joos verzorgt het commentaar vanuit de Mercedes Benz Arena. Op Radio 1 kunt u naar Peter Vandenbempt luisteren. De aftrap is om 21.05u.