• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen spelen gelijk tegen Spanje

  De Black Devils proberen zich te plaatsen voor het WK 2015.

  De Belgische rugbymannen hebben in hun tweede match in de voorronde van het WK 2015 gelijkgespeeld tegen Spanje: 21-21. Vorige week verloren de Belgen nipt van Georgië.

  België liet tegen de Spanjaarden een goede kans liggen om te winnen. Bij de rust stonden de Zwarte Duivels 13-8 voor en in de slotfase misten de Belgen een penalty. Het werd uiteindelijk 21-21.

  De Belgen zaten met gemengde gevoelens na de match. "We zijn trots op onze prestatie, want we hebben bewezen dat we onze plaats in deze groep verdienen", zegt Seb Debacker.

  "Maar winnen had gekund. We hebben veel kansen gemist, maar ik neem niemand iets kwalijk. We winnen samen en we verliezen samen. Wij zijn een grote familie."

  "Vooraf voorspelde iedereen dat we direct weer zouden zakken. Maar we zijn goed bezig. Iedereen is bang voor ons en de volgende wedstrijden moeten we gewoon winnen. Zo simpel is het. We weten dat we het kunnen."

  Na twee matchen is België vierde in zijn groep. De top twee mag naar het WK, de derde maakt nog een kans om in 2015 via de barrages naar Engeland te mogen.