• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Weet niet waar mijn toekomst ligt"

  "Wij willen elke match winnen, ook tegen Anderlecht. Waasland-Beveren wil zich redden, maar niet door de misstappen van de andere ploegen", zegt Glen De Boeck.

  Na minder geslaagde doortochten bij Beerschot en VVV knoopt Glen De Boeck bij Waasland-Beveren weer aan met positieve resultaten. Zondag ontvangt hij zijn ex-club Anderlecht. "Dat is veel meer dan een prestigeduel", zegt de trainer.

  "Ik heb lessen getrokken uit de periode waarin ik zonder club zat. Ik heb in zes maanden meer geleerd dan in vier jaar als coach. Ik heb veel nagedacht over mezelf. Dat kan alleen in periodes dat het minder goed gaat", zegt De Boeck in een lang interview met Le Soir.

  "Ik verspil nu geen energie meer aan onbelangrijke zaken en ga gemoedelijker om met mijn spelers."

  De Boeck leidde Waasland-Beveren (voorlopig) weg van Play-off III. "De groep heeft opnieuw vertrouwen. Ik ben hier begonnen met het op punt zetten van een goede organisatie. Ik vond dat we veel doelpunten slikten op de tegenaanval. Dat kan niet voor een ploeg die laag staat. Toen dat beter ging heb ik met alle spelers gepraat. De resultaten deden de rest."

  "Ik ben tevreden over de transfers. Ivens, Remacle en De Smet kunnen een meerwaarde zijn. Maar met Badash heb ik maar één spits. Ik moet elke dag naar de kerk om te bidden dat hij fit blijft."

  "Alles heeft zijn prijs"

  De Boeck heeft het naar zijn zin bij Waasland-Beveren. "Ik voel mij hier echt goed in mijn vel", zegt de trainer.

  "Ik beleef hier veel plezier, maar mijn contract loopt straks af. Ik weet niet of de club ambitieus genoeg is om volgend seizoen degradatievoetbal te vermijden. En dan is er nog het financiële plaatje. Deze keer ben ik niet veeleisend geweest. Maar alles heeft zijn prijs."

  "Ik wil nog niet te veel aan mijn toekomst denken. Ik heb lang gedacht dat ik lang gewoon assistent-coach zou zijn bij Anderlecht. En nu heb ik toch al bijna vijf jaar ervaring als hoofdtrainer."

  "Het waren 13 mooie jaren bij Anderlecht"

  De Boeck kijkt uit naar de match tegen Anderlecht. "Dat is veel meer dan een prestigeduel voor mij", zegt hij. "Wij willen elke match winnen, ook tegen Anderlecht. Waasland-Beveren wil zich redden, maar niet door de misstappen van de andere ploegen. Zondag kunnen we een belangrijke stap zetten."

  "Anderlecht mist met Biglia en Jovanovic twee sterkhouders, maar ze zullen nog sterk zijn. Ze kunnen eigenlijk twee ploegen opstellen, maar ondanks die zware concurrentie lijkt de sfeer goed. Anderlecht heeft geleerd hoe het moet communiceren en John van den Brom geeft zijn spelers veel vertrouwen. Ik kan me hun laatste crisis niet meer herinneren."

  "Ik heb nog altijd goede contacten met Anderlecht. Ik heb daar 13 mooie jaren beleefd."

  "Met René Sterckx en Mohammed Aoulad heb ik ook twee van Anderlecht geleende spelers. Zij hebben veel kwaliteiten. Nu krijgen ze vier maanden om ons te overtuigen. Besnik Hasi had me al veel positiefs over hen verteld."