• home
 • video
 • pas verschenen

  Debuut van Hamilton eindigt met snelle crash

  Lewis Hamilton had meteen remproblemen met zijn Mercedes.

  Mercedes is niet echt op een positieve manier aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Tijdens tests op het circuit van Jerez de la Frontera (Spanje) belandde Lewis Hamilton in de bandenmuur. Gisteren had Nico Rosberg af te rekenen met een brandje.

  Na jaren bij McLaren rijdt Hamilton dit jaar bij Mercedes. Woensdag mocht hij voor de eerste keer met zijn nieuwe auto rijden. Zijn debuut duurde maar 15 ronden. Na het rechte stuk schoof Hamilton van de baan en in de bandenmuur.

  "Er was een probleem met de remmen op zijn achterwielen", zegt Mercedes. Hamilton kon nog snelheid minderen met de remmen vooraan, maar een crash was niet meer te vermijden.

  Gisteren had ook Nico Rosberg al snel zijn test moeten beëindigen. Na elektronische problemen sloegen de vlammen uit de Mercedes van de Duitser.