• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Winnen voor de supporters"

  Wilmots: "Als trainer had ik de wedstrijd liever niet gespeeld"

  Woensdag oefenen de Rode Duivels in Brugge tegen Slovakije. Marc Wilmots had de vriendschappelijke wedstrijd liever niet gespeeld. "Maar we gaan de interland wel serieus aanpakken", zegt de bondscoach, die woensdag graag Nainggolan aan het werk wil zien.

  "Klopt, als trainer had ik liever de wedstrijd niet gespeeld", zegt de bondscoach, die de match een onnodige belasting vindt voor z'n internationals.

  "Maar de wedstrijd staat nu op de kalender en wie gaan die serieus aanpakken, alleen al uit respect voor de supporters, die woensdag naar Brugge afzakken."

  "We willen sowieso winnen. En aanvallend voetbal op de mat leggen."

  "Vertonghen-Van Buyten-Lombaerts-Alderweireld"

  De basisploeg voor woensdag heeft Wilmots al in z'n hoofd. "Er zijn een viertal afwezigen, dus krijgen andere spelers de kans om zich te tonen", zegt de bondscoach.

  "In doel kies ik voor Jean-François Gillet (foto), omdat Simon Mignolet mocht spelen tegen Roemenië."

  "De achterlijn wordt gevormd door Jan Vertonghen, Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts en Toby Alderweireld", aldus de bondscoach. Axel Witsel is naar goede gewoonte verdedigende middenvelder."

  "Nainggolan aan het werk zien"

  "Radja Nainggolan wil ik ook graag aan het werk zien", zegt Marc Wilmots "Hij doet het momenteel erg goed bij Cagliari. Ik wil weten op welke positie ik hem kan uitspelen."