• home
 • video
 • pas verschenen

  Toptalent Thiam: "Wil top zijn op Spelen in 2020"

  Nafissatou Thiam heeft zondag verbaasd met haar wereldrecord op de vijfkamp bij de junioren. "Dit wil niet zeggen dat ik bij de profs op hetzelfde niveau zal presteren", zegt de 18-jarige Belgische.

  Met haar 4.558 punten verbeterde Thiam het meer dan tien jaar oude record van de Zweedse legende Carolina Klüft. "Ik wil graag naar de Spelen van Rio in 2016, maar mijn echte doel is 2020. Dan wil ik echt top zijn", zegt Thiam in Het Nieuwsblad en La Dernière Heure.

  "Ze heeft nog veel progressiemarge", zegt coach Roger Lespagnard in Het Laatste Nieuws. "Als alles goed blijft gaan, kan ze heel hoog mikken."

  "Maar ik blijf voorzichtig. Op haar leeftijd kan haar lichaam nog veel veranderen en ze heeft al met blessures gesukkeld. En het blijft afwachten hoe ze de combinatie tussen sport en studies zal verteren. Pas na haar studies zullen we ontdekken wat ze echt kan."