De Ridder ziet Ba meteen schitteren bij Chelsea

za 5 januari 2013 18:10
Demba Ba scoort meteen twee keer.
Na een hels programma in de Premier League maken ze dit weekend tijd voor de FA Cup in Engeland. Demba Ba debuteerde met twee goals bij Chelsea, dat het Southampton van Steve De Ridder uitschakelde. Newcastle, de ex-club van Ba, verloor van een tweedeklasser. Een overzicht, met heel wat Belgen.

De inkt op het contract van Demba Ba is nog maar nauwelijks droog, maar Rafael Benitez bracht de aanvaller al aan de aftrap tegen Southampton. En dat loonde.

Southampton kwam nog op voorsprong, maar Ba was bij de pinken om een poging van Mata binnen te prikken. De Senegalees had zo 35 minuten nodig om zijn eerste doelpunt voor Chelsea te maken. Moses maakte de 1-2 nog voor de rust en in de tweede helft kopte Ivanovic de 1-3 binnen. Hazard bood Ba zijn tweede aan en invaller Lampard schoot vanaf de stip de 1-5 raak voor de FA Cup-houder.

Bij Southampton mocht Steve De Ridder (foto) invallen in de 54e minuut.

Een dag na zijn transfer van Newcastle naar Chelsea scoorde Ba dus twee keer. "Voor een aanvaller zijn goals altijd belangrijk, maar ik ben vooral blij met zijn bijdrage in het spel", zegt Chelsea-trainer Rafael Benitez.

Belangrijkste uitslagen derde ronde

• Bolton (2) - Sunderland 2-2
    Sunderland, met Mignolet in de goal, haalde een 2-0-achterstand op. Het duel wordt beslist met een terugwedstrijd.
  • Manchester City - Watford (2) 3-0
    Vincent Kompany speelde hele wedstrijd.
  • Tottenham - Coventry (3) 3-0
    Moussa Dembele viel in na 80 minuten, Jan Vertonghen mocht op de bank blijven.
  • Brighton (2) - Newcastle 2-0
    Ook vorig seizoen wipte tweedeklasser Brighton Newcastle uit de FA Cup.
  • Aston Villa - Ipswich (2) 2-1
    Benteke bleef de hele match op de bank.
  • QPR - West Bromwich 1-1
    Lukaku speelde 88 minuten voor West Brom, maar scoorde niet. Het duel wordt beslist met een terugwedstrijd.
  • Swansea - Arsenal 2-2