• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish vervangt Boonen in Argentinië

  "Boonen zal zijn seizoen nu starten in de Ronde van Qatar."

  Tom Boonen heeft de Tour de San Luis van zijn programma geschrapt. "Hij heeft door zijn darminfectie tien dagen training gemist. Daarom gooien we zijn programma om", zegt de woordvoerder van Omega Pharma-Quick Step aan de wielersite Velonation.

  Tom Boonen kon door een darminfectie nog niet voluit gaan op de stages van zijn ploeg. Dit ongemak heeft nu ook gevolgen voor zijn seizoensplanning. "Tom is goed, maar hij miste tien dagen
  training, zodat we zijn programma omgooien om hem meer tijd te geven om fit te geraken", zegt de woordvoerder van Omega Pharma-Quick Step.

  "Vorig jaar vond Tom dat hij iets extra's moest doen voor de klassiekers en daarom nam hij deel aan de Tour de San Luis. Maar nu grijpt hij terug naar zijn oude gewoonte en rijdt hij Qatar."

  Het forfait van Tom Boonen voor San Luis betekent dat Mark Cavendish (foto) vroeger dan verwacht zijn debuut maakt voor zijn nieuwe ploeg.

  "Momenteel traint hij nog in Italië, maar op 3 januari zal hij zich bij de andere renners voegen op trainingskamp in Calpe. Alles gaat
  zoals gepland voor hem. Hij zal klaar zijn voor Argentinië."

  De Tour de San Luis start op 20 januari. De ronde trekt dit jaar heel wat grote namen aan. Onder meer Peter Sagan, Joaquim Rodriguez en Jurgen Van den Broeck hebben hun deelname al aangekondigd.