• home
 • video
 • pas verschenen

  "Uitspraken van Boom zijn weinig respectvol"

  Niels Albert, Lars Boom en Sven Nys enkele jaren geleden.

  Vandaag rijdt Lars Boom mee in de veldrit in Sint-Niklaas, zijn eerste van drie crossen dit seizoen. Niels Albert staat niet te popelen voor de kortstondige terugkeer, vooral wegens enkele uitspraken van de Nederlander. Sven Nys relativeert het allemaal.

  "Als ik hem in Sint-Niklaas tegen het lijf loop, zal ik stoppen en hem de hand schudden. Maar ik zal hem niet op de koffie vragen, nee", zegt Albert in Het Laatste Nieuws.

  "Dat heeft niets te maken met vroegere duels, wel met zijn taalgebruik. Dat hij vindt dat tegenstanders van Nys wat harder moeten trainen, bijvoorbeeld. Dat getuigt van weinig respect."

  Boom komt maar drie keer in actie, maar mikt ook op de Nederlandse titel. Albert hoopt dat hij die niet wint. "Niets beter voor het veldrijden dan dat fulltime crosser Lars van der Haar Nederlands kampioen wordt. Ik hoop echt dat hij Boom kan kloppen."

  Zdenek Stybar, die zeven veldritten rijdt, kan op meer sympathie van Albert rekenen. "Omdat die er 100 procent voor gaat. Ik zie hem op het einde van zijn reeks zelfs meedoen voor winst, al denk ik niet dat hij ons zal overklassen."

  Nys: "Natuurlijk traint Niels hard genoeg"

  Sven Nys is enthousiaster dan Albert over de kortstondige terugkeer van Boom. "Hij is toch een straffe kerel. Lars heeft nog geen meter gereden en hij zorgt al voor polemiek", zegt Nys.

  "Maar dat mag, vind ik. De cross leeft van wat extra peper en zout. Het is aan de anderen om zich daar niet in te laten vangen, om die woorden van Lars te relativeren en te antwoorden met de pedalen."

  "Natuurlijk traint Niels hard genoeg, dat weet iedereen. Misschien wil Boom met zijn "aanval" wat belangstelling oogsten? Daar slaagt hij dan ook in."

  "Ik zie Lars liever in drie wedstrijden starten dan dat hij helemaal wegblijft. Zijn komst is absoluut een meerwaarde. Hetzelfde geldt voor Stybar, trouwens. Twee pure talenten, die voor spektakel zorgen en niet op hun mondje gevallen zijn. Altijd welkom in het veldritwereldje."

  Van Nys mag Boom zelfs Nederlands kampioen worden. "Ik ben ook al Belgisch kampioen mountainbiken geworden, nadat ik amper twee wedstrijden had gereden. En onderschat Boom vooral niet. Van der Haar zal uit een drukke kerstperiode komen. En Boom heeft op stage een goede basis gelegd."