• home
 • video
 • pas verschenen

  "In België was ik eerst politieagent, dan pas coach"

  "Dit is niet het werk van één man", zegt Jacobs.

  Het Deense voetbal is aan een winterdutje begonnen van een kleine drie maanden. Een ideaal moment voor FCK TV om met Ariël Jacobs terug te blikken op zijn eerste halfjaar als coach van titelaspirant FC Kopenhagen. "Dit is een zeer goeie ervaring op elk vlak, zowel in het dagelijkse leven als het werk binnen de club."

  Na 20 wedstrijden voert Kopenhagen de stand aan met 47 punten, 12 punten meer dan nummer 2 en titelhouder Nordsjaelland. Het gaat de club onder de nieuwe trainer dus duidelijk voor de wind.

  "Na een slecht seizoen waren er veel twijfels in de club. Er heerste ontgoocheling en frustratie. Dat het zo diep zat, had ik niet verwacht. Dat het nu goed gaat, maakt me dan weer gelukkig", zegt Jacobs.

  "Dit is niet het werk van één man, geloof me. Ik zal mezelf nooit op een voetstuk plaatsen. Natuurlijk ga ik mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg en neem ik beslissingen, maar de goeie resultaten zijn de oogst van het harde werk van de spelersgroep en de hele trainersstaf."

  "Voor verrassingen ben ik niet komen te staan. Alleen de bevestiging van wat ik had gehoord over Scandinavië in het algemeen en Denemarken in het bijzonder, over de coole houding van de mensen."

  "Wel was ik verbaasd door de zelfdiscipline van de spelers. In België ben je dikwijls eerst politieagent en dan pas coach, terwijl spelers hier hun trainingen en wedstrijdvoorbereidingen sowieso enorm ernstig nemen." 

  "Voor mij is dit een zeer mooie ervaring, zowel in het dagelijkse leven als professioneel. De club heeft me op een manier ontvangen die ik niet voor mogelijk had gehouden. Daardoor kon ik zeer snel de switch maken naar mijn nieuwe leven hier."

  U kunt het gesprek van FCK TV met Ariël Jacobs bekijken door bovenaan onder de grote foto op het witte pijltje in de groene rechthoek te klikken.