• home
 • video
 • pas verschenen

  Zenit-supporters willen alleen blanke spelers

  Hulk is een van de spelers die de supportersvereniging liever niet bij de club wil.

  De supporters van Zenit Sint-Petersburg laten zich weer van hun minder fraaie kant zien. In een "Manifest" roept een supportersvereniging op om enkel blanke en heteroseksuele spelers toe te laten tot hun club.

  "Donkere spelers worden ons allemaal opgedrongen, wat alleen maar voor negatieve reacties zorgt", schrijft Landskrona, de grootste supportersvereniging van Zenit.

  Zenit, de club van Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, heeft het manifest al veroordeeld. "Wij hebben altijd voor tolerantie gestaan en blijven dat doen", zegt de Russische kampioen.

  Zenit legde afgelopen zomer 90 miljoen euro op tafel voor Hulk en Witsel, twee kleurlingen die volgens het manifest van de supportersvereniging dus zouden moeten opstappen.

  Supporters van Zenit lieten zich al eerder negatief opmerken. Eind november gooiden ze vuurwerk naar de doelman van Dinamo Moskou, waardoor Zenit met forfaitcijfers verloor. En nog eerder gooiden ze al met bananen naar onder anderen Roberto Carlos en spelers van Olympique Marseille.