• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen vrolijke eindejaarsfeesten voor Antwerp en STVV

  Guido Brepoels moet met STVV 10 punten goedmaken op leider White Star Woluwe.

  Na de eerste seizoenshelft zijn STVV en Antwerp weggezakt naar de achtste en tiende plaats in tweede afdeling. De coaches van beide clubs, Guido Brepoels en Dennis van Wijk, temperen dan ook de ambities. De verhoopte terugkeer naar eerste klasse lijkt even in de koelkast gestopt.

  STVV heeft in Oostende een bittere pil moeten slikken. De 1-0-nederlaag maakt dat de ambitieuze Limburgers nu al op tien punten staan van koploper WS Woluwe en op negen van nummer 2 Oostende.

  "Ik heb tegen Oostende al mijn troeven op tafel gegooid", zegt trainer Guido Brepoels in Het Belang van Limburg. "Meer kan ik echt niet. Thuis zijn we sterk, maar in de toppers uit missen we fysieke kracht en intelligentie."

  "Oostende forceerde tegen ons 25 vrijschoppen en dan valt de bal wel eens een keertje goed. Die laatste vrijschop had er nooit mogen komen."

  "Hiermee sluiten we 2012 af. Vanaf 27 december steken we de koppen weer bij elkaar. Wat er tussentijds gebeurt, is ook voor mij afwachten", zegt Brepoels.

  Antwerp staat er na verlies op Eendracht Aalst al even slecht voor als STVV. Enkele weken geleden riep de top nog, nu staat stamnummer 1 tiende.

  "Bij een 1-1-stand speelden we met vier man diep om iets te forceren", zegt coach Dennis van Wijk. "De zes erachter moeten dan wel in positie blijven. Dat stelt me het meest teleur, zeker met onze ervaring in die linies. Dat de 2-1 dan nog valt na een corner is extra zuur, zeker omdat we normaal nooit goals slikken op zulke fases."

  "We speelden in deze eerste seizoenshelft nooit echt slecht, maar wonnen te weinig. Alles zit nog kort op elkaar, maar de top 3 kunnen we momenteel niet ambiëren. De kern staat nog niet op punt."