• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Contact met Kevin was niet met opzet"

  Nys: "Ik had heel goeie benen."

  Sven Nys heeft voor de derde keer gewonnen in Hasselt, de vorige keer was al vijf jaar geleden. Over de val van Kevin Pauwels was veel te doen. "Het is al vergeten, Sven deed het niet met opzet", zegt Pauwels.

  In de op twee na laatste ronde gebeurde het: bij de passage van de boomstammen raakten Nys en Pauwels elkaar heel licht. Pauwels viel en zag zijn winstkansen in rook opgaan.

  Nys reed na de val onbedreigd naar de zege. "Ik had heel goeie benen. Ik reed één keer slecht door het zand, maar bleef daarna bewust wat op afstand van de twee koplopers hangen. Met zijn drieën vooraan valt het stil."

  "Toen ik zag dat Kevin vooraan overnam, wist ik dat ik moest doortrekken, want Niels had het moeilijk. Zo ging ik sneller over de boomstammen dan Kevin. Daardoor was er even contact en iemand moest vallen. Het was zeker niet met opzet."

  "Ik dacht even te wachten, maar Niels was er ook nog. Het klassement? Dat is voor na Baal, nu wil ik op een mooie manier wedstrijden winnen en daarvan genieten."

  Albert: "Een mindere dag"

  Niels Albert eindigde tweede. De wereldkampioen was er blij mee: "Dit was het hoogst haalbare. Ik was de minste van de drie. Enkel omdat Kevin valt, ben ik nog tweede."

  Albert zat achter Nys en Pauwels, toen die laatste viel: "Bij de boomstammen ging Sven links en rechtdoor, Kevin ging wat schuin van het midden naar links. Iemand moest vallen. Ik kon daarna niet mee met Nys. Ik had een mindere dag."

  "In het klassement heb ik liever 20 seconden voor dan 20 seconden achter, maar het is pas in Baal (op 1 januari) dat er over het klassement wordt beslist."

  Pauwels: "Het is al vergeten"

  Kevin Pauwels, die de voorbije twee jaren in Hasselt de beste was, moest vrede nemen met de derde plek. "Ik ging trager en Sven sneller over de boomstammen. Hij raakte mij en ik viel."

  "Als hij er niet was geweest, bleef ik recht. Maar hij deed het niet met opzet. Hij hoefde niet te wachten. Het is al vergeten."

  Tot die boomstammen deed Pauwels goed mee vooraan: "Ik was goed, beter dan de vorige weken. Maar Sven is heel sterk. Op het einde deed ik het een beetje kalmer aan. Mijn klassement is toch al weg, en morgen is er Asper-Gavere.