• home
 • video
 • pas verschenen

  Bob Peeters: "Top 6 wordt moeilijk voor Gent"

  Peeters: "We moeten dicht bij elkaar kruipen en keihard werken."

  Onder Bob Peeters pakte Gent een 1 op 9. Na de 2-0-nederlaag bij Lierse gelooft voorzitter Ivan De Witte harder dan zijn coach dat een ticket voor Play-Off I nog binnen handbereik is voor Gent.

  Na de nederlaag bij Lierse staat Gent op de tiende plaats. Bob Peeters heeft dus nog niet voor de ommekeer kunnen zorgen bij Gent.

  "Tegen Genk en Cercle verdienden we meer. Hier gaven we geen kansen weg en verloren we toch met 2-0. We gaven twee goals weg in geschenkverpakking en vergaten zelf te scoren. Uit de kansen van Kola en een van Arbitman moet je toch kunnen scoren. Na de 2-0 was er vertwijfeling."

  "We moeten realistisch zijn: de top zes halen wordt moeilijk. Vanaf nu zijn het allemaal moeilijke duels. We moeten dicht bij elkaar kruipen en keihard werken. Wie er 100 procent voor wil gaan, speelt."

  De Witte: "Kloof niet onoverbrugbaar"

  Gent-voorzitter De Witte vreesde al dat Gent puntenloos Lier zou verlaten, maar ziet op de lange termijn wel nog slaagkansen.

  "Dit komt bijzonder hard aan, maar ik kwam al met angst naar hier. Er zit niet genoeg zelfvertrouwen in de groep. Als je de twee tegendoelpunten ziet, stel je je toch vragen bij de concentratie. Ik stel ook vast dat we enkele zeer mooie kansen niet benutten. We zitten met een probleem."

  "Bob Peeters is evenwel zeer goed bezig. Er is geen schokeffect gekomen, maar dat verbind ik niet met hem. Het bestuur gelooft in de coach en steunt hem. De kloof met de top zes wordt groter, maar is niet onoverbrugbaar. Het is mijn absolute overtuiging dat we dit te boven zullen komen. Er kan nog veel gebeuren."