• home
 • video
 • pas verschenen

  "1,5 jaar Lierse is 5 jaar ergens anders"

  Chris Janssens was uiteindelijk 6,5 jaar op het Lisp.

  Chris Janssens heeft het even moeilijk gehad na zijn ontslag bij Lierse. "Het kwam hard aan maandag, ook al zag ik het aankomen. Maar nu weer ben ik weer bij de les", zegt hij. "Ik ben zeker dat ik een nieuwe kans zal krijgen als hoofdcoach."

  Janssens moest plaats maken op het Lisp voor Hany Ramzy en veldtrainers Daniel Simmes en Herman Vermeulen.

  "Dat drie trainers je moeten vervangen, zegt toch wel wat", grapt Janssens in een uitgebreid gesprek met Gazet van Antwerpen.

  Maar dan wordt hij snel serieus. "Een ontslag als coach maakte ik nooit eerder mee. Ik was één brok ontgoocheling. Vooral omdat ik vind dat we het beter deden dan vorig jaar. Ook al zag ik het aankomen, het kwam hard aan."

  Lierse wou Janssens aan boord houden in een andere functie, maar daar bedankte hij voor. "In de scouting of iets anders, dat was het voorstel. Maar ik wil geen geld om niets te doen. Dus werd het een ontslag."

  "Met twee chefs kun je niet in de keuken staan"

  Janssens was sowieso aan zijn laatste maanden bezig als coach van Lierse. De club wou volgend seizoen met Hany Ramzy voort. Maar baas Maged Samy greep in en piloteerde Ramzy nu al naar voren.

  Ramzy keek al een tijdje mee over de schouders van Janssens. "Met twee chefs kun je niet in de keuken staan. Ik wou duidelijke afspraken. Maar Ramzy kwam in het strafschopgebied, daarna voor de goal en trapte uiteindelijk de bal binnen."

  Toch verwijt Janssens Lierse niks. "Samy en de club hebben mij de kans gegeven om als coach te groeien. Het is een keiharde leerschool geworden. Anderhalf jaar Lierse telt voor vijf jaar elders."

  "Genieten van mijn gezin en wachten op een club"

  Janssens wil graag aan de slag blijven als hoofdcoach. "Ik doe het graag. Ik ben graag tussen de mensen en neem graag de leiding. Ik heb Lierse geholpen, niet alleen op sportief vlak."

  "Maar nu ga ik even van mijn gezin genieten. Ik ga wat dingen doen waar ik het laatste jaar geen tijd voor had. En wachten tot een club me wil. Ik weet zeker dat ik een nieuwe kans krijg."

  Janssens besluit met een woordje voor Eric Van Meir, zijn assistent die ook opzij is geschoven. "Eric heeft een echt Lierse-hart. Als je voor de derde keer opzij wordt gezet, doet dat pijn."