• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Iedereen zal in Roemenië voluit gaan"

  Wilmots: "Naar top 10 van FIFA-ranking"

  Slechts zes veldspelers draafden vandaag op bij de training van de Rode Duivels. Niets om ons zorgen over te maken, zo verzekert bondscoach Marc Wilmots Sporza.

  Marc Wilmots liet zijn spelers zelf aanvoelen hoe ze op maandag wilden trainen. "Veel spelers hebben sinds het begin van het seizoen 18 à 19 matchen afgewerkt. Iedereen moet zelf voelen wat hij nodig heeft." 

  "Ze konden kiezen tussen een beetje fietsen of buiten met de bal spelen. Maar zodra we in Roemenië zijn, zal iedereen voluit trainen."

  "Natuurlijk komt deze oefenmatch op een slecht moment, maar je kunt klagen of je kunt met plezier naar de Duivels komen en er een mooie match van maken."

  Wat mogen we van de wedstrijd tegen de Roemenen verwachten? "Hopelijk geen blessures. En hopelijk krijgen de fans een mooie match te zien."

  En Wilmots wil ook een overwinning meenemen. "Oefenduels tellen ook mee voor de FIFA-ranking. Nu we in de top 20 staan, moeten we op de top 10 mikken."

  "Volg De Bock al paar jaar"

  In zijn selectie toverde Marc Wilmots met Laurens De Bock ook een konijn uit zijn hoed. "Maar ik volg hem al een paar jaar. Hij krijgt steeds goeie rapporten bij Lokeren en de beloften."

  "Vertonghen staat op 1 op mijn lijstje van linksachters", geeft Wilmots toe. "En Vermaelen op 2. Maar daarachter volgen een paar spelers, zoals De Bock, Pocognoli en Tshimanga. Het is belangrijk om jonge spelers aan de A-ploeg te laten ruiken. Dat is toch wat anders."

  De Bock: "Indrukwekkende dag"

  De meeste Duivels deden het vandaag rustig aan, maar voor Laurens De Bock was het een dag om nooit te vergeten. "Het is plezant om deel uit te maken van deze groep."

  "Als je ziet welke lichting dit is, dat is indrukwekkend. Dat werkt toch ook wat op je lichaam. Noem het positieve zenuwen. Dat ik bij dit soort sterren mag horen, heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is een droom die werkelijkheid wordt", zegt De Bock.

  "Mijn belangrijkste opdracht wordt om veel bij te leren. Ik denk niet dat ik zal mogen starten, maar als de coach mij roept, dan houd ik mij klaar."