• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Iets teruggeven aan de fans"

  Clijsters: "Dit is wat ik wil"

  Over een maand, op 12 december, speelt Kim Clijsters in het Sportpaleis in Antwerpen definitief haar laatste wedstrijden, op "Kim's Thank You Games". De hele avond werd nu uit de doeken gedaan en Clijsters onthulde dat ze ook zal dubbelen, aan de zijde van Mauresmo.

  Het was al bekend dat Clijsters op 12 december haar laatste enkelwedstrijd tegen Venus Williams speelt. Nu weten we dat er ook nog een dubbelwedstrijd komt. Clijsters zal aan de zijde van Amélie Mauresmo spelen, tegen Venus Williams en Kirsten Flipkens.

  Mauresmo is de enige in tien jaar Diamond Games die het diamanten racket definitief mee naar huis mocht nemen. Ze moest daarvoor drie keer in vijf jaar het toernooi winnen.

  Clijsters legde ook uit waarom ze haar laatste enkelmatch tegen Venus Williams speelt. "Venus heeft veel betekend voor het evenement dat hier elk jaar is georganiseerd", zegt Clijsters.

  "Maar ook voor mij, we hebben samen een lange carrière beleefd. Ik heb met haar een goeie persoonlijke band ontwikkeld."

  Hoe bereidt Clijsters zich voor op haar laatste wedstrijd? "Ik ga veel lopen en af en toe ook mountainbiken. Tennis? Ja, dat doe ik natuurlijk ook nog. Tot aan de Diamond Games ga ik proberen om elke dag nog een balletje te slaan."

  Clijsters speelde twee maanden geleden haar laatste profwedstrijd. Mist ze het? "Nee, eigenlijk niet", zegt ze. "Ik voel heel duidelijk dat dit is wat ik wil. Enkele jaren geleden was het anders, toen was ik vooral opgelucht dat het afgelopen was. Ik heb er vrede mee. Ik ben met andere dingen bezig en ben goed in het leven thuis gestapt."

  Hoe vult ze haar dagen in? "Mijn agenda is helemaal vol tot de Diamond Games. Daarna wordt het misschien wat rustiger. Begin 2013 probeer ik toch enkele weken rust in te plannen. Maar ik blijf sowieso altijd met tennis bezig."

  Café Clijsters en een cadeau voor de fans

  • Tussen de enkel- en dubbelwedstrijd van Clijsters zal het Eén-programma "Café Corsari" live uitzenden vanuit het Sportpaleis. Voor de gelegenheid wordt het programma van Freek Braeckman en Tomas De Soete omgedoopt tot "Café Clijsters".
  • De toeschouwers van "Kim's Thank You Games" krijgen allemaal een pakketje met onder meer een tennistas, een pet, een drinkbus en een led-lampje. "Ik heb in al die jaren zoveel gekregen van het publiek in België", zegt Clijsters. "Die avond wil ik iets aan hen teruggeven." Wie er nog bij wil zijn: er zijn nog kaarten.