• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Messi nadert doelpuntenrecord van Müller

  Lionel Messi heeft de geboorte van zijn zoon Thiago de nodige luister bijgezet. De Argentijn maakte er twee voor Barcelona op Mallorca. Barça haalde het uiteindelijk met 2-4. Real Madrid had een lastige avond bij Levante, maar won wel.

  Barça koos in drie kwartier het ruime sop. Xavi liet de doelman ter plekke op vrijschop, Messi (met de naam van zijn zoon op zijn schoenen) verdubbelde met een laag inzenden en Tello draaide de bal net voor de rust in de verste hoek.

  In het begin van de tweede helft legde Mallorca twee keer de defensieve zwakheden van Barça bloot, maar 20 minuten voor tijd klapte Messi de boeken dicht. Hij scoorde dit jaar al 76 keer, één meer dan Pelé in 1958, maar nog negen keer minder dan het record van Gerd Müller (1972).

  "De records van Messi zijn fabuleus", zegt Barcelona-coach Tito Vilanova. "Het is ongelooflijk hoe veel hij scoort. Sommige spelers hebben zeven of acht seizoenen nodig voor het aantal goals dat hij in één seizoen maakt."

  Real Madrid had het niet onder de markt met Levante. Via de onvermijdelijke Ronaldo kwam het voor de rust wel op voorsprong, maar op het uur prikte Angel tegen.

  Alvaro Morata ontpopte zich in de slotfase tot held van de avond voor Real. De 20-jarige invaller stond nauwelijks een minuutje op het terrein toen hij in de 84e minuut zijn eerste goal voor Real maakte.